ecodor

ECODOR UF2000 - navodila za uporabo

Uporaba UF2000 nevtralizatorja urina je varna in preprosta.

 

 

NAVODILA – video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CLjxGBTqv0c

 

Navodila za nevtralizacijo urina na različnih površina lahko prenesete >>TUKAJ (PDF 79 KB)

 

POMEMBNO: pred uporabo UF2000 nevtralizatorja urina na tekstilnih izdelkih preverite obstojnost barv!

 

Odstranjevanje svežega urina

Priporočamo, da najprej z gobo ali brisačo popivnate urin, kolikor je to mogoče, nato nanesite ali poškropite mesto z UF2000 v približno enaki količini, kot je na tem mestu urina. Pustite učinkovati toliko časa, da je mesto povsem suho. Ne drgnite in ne poskušajte očistiti madeža med tem, ko je madež moker. Ko bo mesto posušeno bo madež urina in neprijeten vonj izginil. Pomembno je, da ste na mesto urina nanesli enako količino UF2000, kot je bilo urina.

 

Odstranjevanje posušenega urina

UF2000 nanesite na mesto urina v enaki količini kot predvidevate, da je bilo urina. Pustite učinkovati toliko časa, da se mesto po naravni poti posuši. Ne uporabljajte sušilnikov. Lahko se zgodi, da bo po začetni reakciji med urinom in UF2000 neprijeten vonj bolj intenziven, a bo kasneje izginil. Če želite preprečiti širjenje tega vonja lahko mesto prekrijete s plastičnim pokrivalom.

 

Kadar ne morete natančno opredeliti mesta, kjer se nahaja posušeni urin oz. izvor smradu vam priporočamo, da najprej uporabite UV lučko – detektor urina, s katerim boste lahko natančno opredelili lokacijo urina in nato ta predel nevtralizirate z UF2000.

 

Odstranjevanje urina z betona

Zaradi svoje sestave beton lahko vsrka urin globoko v svojo notranjost, kar povzroči trajni smrad v okolici in madeže na betonu. Da bi nevtralizirali vonj in beton očistili madežev, priporočamo, da UF2000 nanesete na beton in pustite učinkovati toliko časa, da je popolnoma suh. Pomembno je, da sredstvo nanesete v enaki količini, kot predvidevate, da je urina v betonu. V primeru, da po prvi uporabi smrad ni popolnoma nevtraliziran, priporočamo, da postopek ponovite.

 

Nazaj na ECODOR >>>