Žvilice za mokro hrano BecoSpork

Beco Pets
  • Opis
  • Več podrobnosti

Biorazgradljiva eko žlica in vilice v enem

Žvilice BecoSpork so narejene iz naravnih rastlinskih vlaken, ki jih najdemo v bambusu in riževih luščinah. Odlikujejo jih 3 posebne lastnosti:

 

dolg ročaj za velike konzerve,

kvadratna konica, ki omogoča doseganje nedostopnih mest ter

odprtine, ki omogočajo mehčanje in razkosanje hrane.

 

Uporabite žvilico skupaj z okolju prijaznimi posodami BecoBowl in razvajajte svoje kosmatinca brez da bi škodovali okolju.

 

Žvilice so okolju prijazne, ne vsebujejo toksinov in jih lahko peremo v pomivalnem stroju.

 

Mere: 21,5 x 5cm

ZAKAJ SO BECOSPORK ŽVILICE NEKAJ POSEBNEGA?

 

Najpomembnejši material pri BecoPets je nadomestek plastike iz naravnih rastlinskih vlaken. To je v bistvu biokompozit, kar pomeni, da je mešanica biorazgradljivih materialov. Okoli 80% tega materiala je iz bambusovih vlaken in riževih luščin. Slednje so stranski produkt pri proizvodnji riža, ki se navadno zavrže. Bambus je vrsta trave in raste izredno hitro, to pa pomeni, da je za razliko od dreves možno bambus trajno gojiti in koristiti. Oba materiala sta pomešana z rastlinsko smolo, narejeno iz aminokislin. Prav ta smola pa tudi veže vsa vlakna skupaj. Kar pa je še pomembneje - omogoča da se mešanica tudi razgradi.

 

Če postavimo izdelek iz rastlinskih vlaken na toplo, vlažno mesto (npr. kompost) ali pa ga zakopljemo v zemljo, se začne rastlinska smola razgrajevati. To omogoča tudi razkroj vlaken in končno se celoten izdelek biološko razgradi. Ta proces navadno traja 2 do 3 leta, odvisno od okoljskih razmer.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__