Prašek proti zobnemu kamnu VET'S BEST Dental Powder

Vet's Best
  • Opis
  • Več podrobnosti

Preprečuje nastajanje in pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog in kamna pri psih in mačkah

Vet's Best DENTAL POWDER odstranjevalec zobnih oblog in kamna pri psih in mačkah vsebuje rjavo algo Ascophyllum Nodosum, ki pomaga pri ohranjanju čistega zobovja. Učinkovina je v obliki praha je zelo enostavna za uporabo; lastnik psa ali mačke enkrat dnevno preprosto potrese prah po hrani. Ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov, aktivna učinkovina pa je podprta s klinično študijo.

 

V kolikor so na zobovju že prisotne obloge in kamen, pa bo vsakodnevno dajanje Vet's Best DENTAL POWDER le te zmehčalo in jih nato lahko preprosto odstranimo z ščetkanjem.

 

Sestava: rjave alge, spirulina, pivski kvas.

 

Analitske sestavine: surove beljakovine 14.9%, surove maščobe 2.7%, surove vlaknine 7.6%, surovi pepel 18.2%, vsebnost vlage 11.3%, fosfor 0,23%, kalcij 1%.

 

Navodila za uporabo: Enkrat dnevno potresite prah po suhi ali mokri hrani vašega psa. Ob navajanju vašega psa na okus mu na začetku ponudite manjšo količino in jo postopoma večajte. Po odprtju porabite v 12 mesecih.

 

Za najboljše rezultate vam priporočamo, da prah dodajate vsak dan vsaj 6 tednov.

 

Količina: 90 g

Nastanek zobnih oblog (»plaque-a«): glikoproteini v slini se pričnejo nabirati na površini zob že nekaj ur po posegu čiščenja zobovja. Tako imenovani pelikel (tanek sloj glikoproteinov) kolonizirajo bakterije, katere pridejo v ustno votlino npr. z ostanki hrane, ipd… V ustni votlini v prvi fazi nastanejo t.i. „immature« zobne obloge, ki formulirajo tanko plast na površini zob. Ko ostanejo na površini, se pričnejo debeliti in se pretvorijo v biofilm, površino le tega pa naselijo kolonije aerobnih bakterij, globlje plasti bližje površini zob pa naselijo anaerobne bakterije. Ko se formirajo t.i. „mature« zobne obloge, se biofilm počasi mineralizira in se razvije v kamen. Omenjena formulacija sama po sebi ni patogena, vendar pa ustvarja pogoje, ki pripomorejo h kolonizaciji patogenov. Ti izločajo toksine, ki povzročajo vnetje dlesni oz. gingivitis, ki  nato napreduje v periodontitis.

 

Da bi preprečili periodontalne bolezni, je potrebno preprečiti formulacijo in mineralizacijo zobnih oblog. Metode morajo biti predvsem preproste, cenovno ugodne in lahko izvedljive za lastnike psov ter še posebej za lastnike mačk.

Formulacija Vet's Best DENTAL POWDER z Ascophyllum Nodosum (izvlečkom rjave alge) je ena od preventivnih metod, ki vzbuja veliko interesa kot pasivna metoda vzdrževanja oralne higiene - kaže namreč veliko pozitivnih rezultatov tako v humani kot v veterinarski uporabi.

 

KLINIČNA ŠTUDIJA: cilj klinične študije je bila ocena kliničnega učinka formulacije, ki vsebuje Ascophyllum Nodosum, pri psih in mačkah.Študijska skupina je vsebovala pse in mačke, ki so bili podvrženi stomatološkem posegu čiščenja zobovja, ves čas izvajanja študije pa je njihova dieta ostajala nespremenjena. Po posegu jim je bil vsak dan v hrano dodana rjava alga Ascophyllum Nodosum. Kontrolna skupina je vsebovala pse ali mačke, ki po stomatološkem posegu niso bili podvrženi preventivni ustni higieni. Rezultati so pokazali, da je stopnja poslabšanja OHI(Oral Health Index) pri živalih, ki so prejemale Ascophyllum Nodosum, neprimerljivo manjša (3x) kot pri kontrolni skupini. Do tega je prišlo zaradi počasnejšega kopičenja bakterijskih zobnih oblog in posledično do manjšega negativnega učinka na periodontalno tkivo in limfatični sistem. Študija je pokazala tudi, da Ascophyllum Nodosum ne povzroča simptome intoleranc, kot so npr. prebavne motnje.

 

Zakaj ima Ascophyllum Nodosum takšne učinke? 1.Vsebuje tri tipe sestavin, ki so znane po tem, da preprečujejo nabiranje bakterijskih zobnih oblog: fenoli, jod in fosfati. 2. Visoka vsebnost fukoidana (10-15%, ki ima sicer tudi antikancerogene in protivnetne lastnosti), ki je sestavljen iz žvepla (preprečuje oprijem bakterij na pelikel). 3. Vsebuje elemente, ki zavirajo nastanek kamna: cink, silikati in sulfati.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__