Posoda za hrano in vodo BecoBowl siva

Beco Pets
  • Opis
  • Več podrobnosti

Okolju prijazna posoda za hrano ali vodo

Prenovljene BecoBowl posode v novi elegantni sivi barvi! Narejene so iz edinstvenega materiala na osnovi rastlinskih vlaken. Prav ta material naredi te okolju prijazne posode še nekaj bolj posebnega. Posode so namreč trajnostne in popolnoma biorazgradljive ko jih prenehamo uporabljati.

 

Oblikovane so tako da so okolju prijazne in funkcionalne, odporne in trpežne.

 

NOVOST! Privzdignjen rob za lažje dvigovanje in podloga proti drsenju.

 

Primerne so za pranje v pomivalnem stroju in bodo v gospodinjstvu svojo vlogo uspešno opravljale dolga leta.

 

Velikost

Prostornina

L

1,5 l

M

0,75 l

S

0,5 l

 

ZAKAJ SO BECOBOWL POSODE NEKAJ POSEBNEGA?

 

Najpomembnejši material pri BecoPets je nadomestek plastike iz naravnih rastlinskih vlaken. To je v bistvu biokompozit, kar pomeni, da je mešanica biorazgradljivih materialov. Okoli 80% tega materiala je iz bambusovih vlaken in riževih luščin. Slednje so stranski produkt pri proizvodnji riža, ki se navadno zavrže. Bambus je vrsta trave in raste izredno hitro, to pa pomeni, da je za razliko od dreves možno bambus trajno gojiti in koristiti. Oba materiala sta pomešana z rastlinsko smolo, narejeno iz aminokislin. Prav ta smola pa tudi veže vsa vlakna skupaj. Kar pa je še pomembneje - omogoča da se mešanica tudi razgradi.

 

Če postavimo izdelek iz rastlinskih vlaken na toplo, vlažno mesto (npr. kompost) ali pa ga zakopljemo v zemljo, se začne rastlinska smola razgrajevati. To omogoča tudi razkroj vlaken in končno se celoten izdelek biološko razgradi. Ta proces navadno traja 2 do 3 leta, odvisno od okoljskih razmer.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__