Kurkuma tablete DORWEST

Dorwest
Od
    Rok dobave:5-7 dni
Dodaj v košarico
  • Opis
  • Več

Kurkuma v tabletah za pse in mačke

Kurkuma za pse in mačke od Dorwest-a vsebuje kakovostni ekstrakt kurkume, ki vsebuje 95% kurkumina, z dodatkom piperina (ekstrakt črnega popra) za večjo absorpcijo.

Kurkuma deluje protivnetno in prispeva k zdravju in gibljivosti sklepov. Preprečuje kopičenje maščob in pomaga ohranjati zdravje jeter. Spodbujati optimalno imunsko ravnovesje in izboljša odpornost.

Navodila za uporabo:

Mali psi in mačke <10 kg 1 tableta

Srednji psi 10 – 25 kg 2 tableti

Veliki psi >25 kg 3 tablete

Dodajte pri hrani, prvih nekaj dni uporabite manjši odmerek in postopoma povečajte na priporočeno količino. Priporočljivo je, da ga dajete najmanj en mesec.

Izdelke NE uporabljate v času brejosti in dojenja. Primerno nad 8 tednov starosti.

Posebna opozorila! Če svojemu psu ali mački dajete kakšno zdravilo ali je pred operacijo, se obvezno posvetujte s svojim veterinarjem. Kurkuma ima  antikoagulantne lastnosti, kar bi lahko poslabšalo motnje strjevanja krvi.

Sestavine na tableto: ekstrakt kurkume 175 mg (kar ustreza 7175 mg suhih korenin), celuloza, triosnovni kalcijev fosfat, magnezijev stearat, celulozna obloga, ekstrakt črnega popra (Bioperine ®).

Analitske sestavine: beljakovine 0.49%, olja in maščobe 1.6%, surove vlaknine 22.2%, pepel 2.8%.

Kurkuma je najnovejša čudežna rastlina iz južne Indije in je v isti družini zelišč kot ingver.

Terapevtski učinki kurkume so v veliki meri pripisani spojinam, ki jih vsebuje, imenovanim kurkuminoidi. Obstajajo trije glavni kurkuminoidi, najpogostejši in najbolj znan pa je kurkumin, ki predstavlja 80% vseh kurkuminoidov v kurkumi. Vendar kurkuminoidi predstavljajo le 2-6% vsebnosti korenine, celotna korenina pa zagotavlja aktivnosti, ki so boljše od kurkumina samega.

Z jemanjem izdelka kurkume za pse in mačke, ki je narejen iz celega korena, dobite tudi številne druge koristi od vseh drugih spojin, ki sestavljajo kurkumo, in ne samo kurkuminoidov.

Sama biološka uporabnost kurkumina je nizka. Torej kako povečamo delež kurkumina, ki se lahko absorbira in vstopi v krvni obtok po zaužitju? Zato da lahko dosežemo aktivne učinke kurkumina na telo je potrebno dodajanje črnega popra. Oz. z dodajanjem spojine, ki jo naravno najdemo v črnem popru, imenovane piperin (Bioperine®), se poveča biološka uporabnost kurkumina.

Dejansko je ena študija pokazala, da lahko jemanje piperina skupaj s kurkuminom poveča njegovo biološko uporabnost za 2000%!

Standardizirana, sledljiva in trajnostna kurkuma za pse in mačke

Zaradi vse večje priljubljenosti kurkume se na žalost pojavljajo tudi tisti, ki želijo s prodajo nizko kakovostnega pridelka zaslužiti “na hitro”. Ugotovljeno je bilo, da je nekatera kurkuma bila celo pomešana z drugimi sestavinami in umetno obarvana.

Kakovostna dopolnila prehrani iz kurkume oz. kurkumina za pse in mačke bodo vsebovali standardizirano količino kurkumina 95%. Dorwest tablete kurkume so bile narejene s tem v mislih in vsebujejo 95% kurkumina, pri čemer vsaka tableta vsebuje 175 mg ekstrakta cele korenine kurkume, kar ustreza 7175 mg suhe cele korenine.
Tablete Dorwest kurkume so v celoti sledljive ter večkrat testirane in preizkušene od vira do končnega izdelka, da se zagotovi čista in dosledna visoka kakovost

Uporabljani so samo trajnostni viri in s tem kurkuma, pridelana po tradicionalnih metodah malega kmetovanja v južni Indiji, saj je vpliv na okolje zelo pomemben.

Verjetno ste v skušnjavi uporabiti kurkumo, ki jo vidite na policah supermarketov, vendar mora imeti kurkuma, ki jo uporabljamo za pse in mačke, zdravilno kakovost. Namreč kulinarična kurkuma se proizvaja po okusu in ne po kakovosti kurkuminoidnih spojin.