Prašek za želodec CANINA Magen Balance

Canina
    Rok dobave:Na voljo po naročilu
Dodaj v košarico
  • Opis

Naravna mešanica za umiritev želodčnih težav

Prašek za umiritev želodčnih težav Magen Balance je naravna mešanica, ki so jo razvili veterinarji in se ga lahko uporablja za pse, ki imajo probleme z želodcem – od mladička do starejših psov.

Pomaga pri:

  • prevelikem izločanju želodčne kisline
  • prenažiranju sveže trave
  • ponavljajočem bruhanji sluzi

Veliko psov ima težave z želodčno kislino, če jih hranimo z industrijsko predelano hrano ali tudi kot BARF dieto s svežim mesom. Nagnjeni so k bruhanju sluzi ali rumene sluzi, še posebej v jutranjih urah, ko imajo prazen želodec. Ponavadi to sproži žrtje večjih količin sveže trave.


Sestava: Korenčkova moka, rdeči brest, pelin, tavžentroža, korenina encijana

Analitske sestavine in vsebnosti: 37,1% pepela, 5,1% beljakovin, 1,1% maščobe, 9,9% vlaknin

Nutritivni dodatki na kg: Klinoptilolit (1g568) 250g, Bentonit (1m558i) 100g

Rdeči brest pospešuje tvorjenje sluzi, ki naredi zaščito, kot film preko sluznice želodca in jo pomirjajo.

Encijan in tavžentroža vsebujejo grenčine, taninske kisline, inulin in sluzi, ki uravnotežijo razdražen želodec.

Pelin vsebuje visoke koncentracije grenčin, ki dobrodelno delujejo pri prebavnih motnjah in jih regulirajo, ter podpirajo želodec in črevesje.

Klinoptilolit je mineral iz narave, ki ga poznamo pod imenom zeolit. Klinoptilolit ima strukturo kristala s porami in obliko spužve na katero se vežejo molekule toksinov. Klinoptilolit ima močno funkcijo vezave in absorpcije nezaželenih molekul. Visoka sposobnost izmenjave kationov pozitivno vpliva na želodčno okolje in preprečuje izločanje prevelike količine kisline. Želodec vašega psa se umiri in deluje uravnoteženo.

Bentonit je naravna kamnina in različnih glinenih mineralov, ki so nastali s preperevanjem vulkanskega pepela. Ima strukturo naloženih ploščic in nase veže predvsem vodo, ki se nalaga med te ploščice. Tako da mineral nabrekne, ko je poln vode. Nabreknjen mineral vpliva na boljšo konsistenco blata, kar je dobro tudi za izpraznitev analnih žlez. Bentonit, kot tudi zeolit nase veže toksine (škodljive molekule), kar razbremeni črevesje in skrbi za zdravje celotnega prebavnega traku.


Navodilo za uporabo:

½ čajne žličke na 10kg telesne mase (max. 4 čajne žličke)

(1 čajna žlička = ca. 5g)

Kot terapija 4 tedne, lahko tudi več.

Med brejostjo prekinite z dajanjem.

Ne prekoračite dnevnega odmerka.

Prah Canina MAGEN BALANCE zamešajte v hrano. Suho hrano morate navlažiti z vodo.

Pri sočasnem dajanju zdravil, mora biti med aplikacijo zdravila in hranjenjem z Canina® MAGEN BALANCE vsaj 2 uri presledka.

Pakiranje: 250g