Dostava

Dostava in vračila

 

Način in stroški dostave


Osebni prevzem


Pri osebnem prevzemu vas naročilo počaka v trgovini Pasji.net Maribor. Ko je naročilo pripravljeno na prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte. Pri prevzemu je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami.


Stroški dostave pošiljke se razlikujejo glede na vrednost naročila in glede na izbiro dostavne službe. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar bo vidno na računu, ki vam ga bomo poslali.


Dostava po Sloveniji


Dostavna služba DPD

Za naročila v vrednosti manj kot 50 EUR se obračuna strošek dostave po enotni ceni 4,50 EUR (DDV 22% vključen v ceno).


Dostava pošiljk se vrši pretežno v dopoldanskem času, zato pri naročilu navedite naslov dostave in telefonsko številko, kjer boste v tem času dosegljivi. Če imate posebno željo za dostavo ali sporočilo za dostavljavca, to vpišite v polje za komentar ob oddaji naročila. Pred dostavo boste o njej obveščeni preko e-pošte ali SMS sporočila.


Pošta Slovenije

Za naročila v vrednosti manj kot 50 EUR se obračuna strošek dostave po enotni ceni 4,50 EUR (DDV 22% vključen v ceno).


Dostava pošiljk se vrši pretežno v dopoldanskem času. V primeru, ko vas ni doma vam poštar v nabiralniku pusti obvestilo, s katerim lahko nato sami pošiljko prevzamete na vaši pošti. Vaša pošiljka vas bo na pošti čakala 15 dni.


Za naročila v vrednosti 50 EUR ali več je dostava brezplačna - strošek dostave v celoti krije spletna trgovina Živa.


Dostava na Hrvaško


O pogojih in cenah dostave na Hrvaško nam prosim pišite na naš elektronski naslov info@sen.si in z veseljem vam bomo pomagali.


Dobavni rok


Običajni dobavni rok za blago, ki je na zalogi, je do 3 delovne dni od datuma sprejetja naročila oz. od datuma prejetja plačila predračuna. Če je dobavni rok daljši, je to posebej navedeno pri izdelku ali pa kupca o tem takoj obvestimo po telefonu ali elektronski pošti. Na hrvaške otoke je rok dostave daljši za 1-2 delovna dneva.


Odstop od pogodbe in vračilo blaga


Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljavcu, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo blaga in kupnine.


Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči (na info@sen.si, preko običajne pošte na naš naslov ali preko telefona), da odstopa od pogodbe. Rok 14 dni začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga. Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa. Tudi če kupec v štirinajstih dneh po prejemu vrne blago, se šteje, da odstopa od naročila.


Kupec nima pravice do odstopa od naročila, če je bil izdelek narejen po natančnih navodilih kupca, če je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, če izdelek po svoji naravi ni primeren za vračilo, če je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.


Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec oz. prejemnik to takoj sporočil podjetju ali dostavljavcu, od katerega je blago prejel. Oziroma, če se obravnava kot reklamacija za pokvarjeno blago. Priložena mora biti kopija originalnega računa.


V primeru, da so bili izpolnjeni vsi zgoraj navedeni pogoji, se kupcu po dogovoru blago zamenja ali se mu vrne celotna kupnina in dostavnina.